Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Benestar ha atorgat 509 prestacions a persones dependents des del novembre

Benestar ha atorgat 509 prestacions a persones dependents des del novembre

Correu electrònic Imprimeix PDF

social.cat. L'ajuda econòmica vinculada té com a condició sine quanon que reverteixi en el pagament d'una plaça a una residència privada

Des de la reactivació de les prestacions econòmiques vinculades (PEV) per part de Benestar Social i Família el novembre de l’any passat, el Departament ha assignat aquesta prestació a 509 persones en situació de dependència. Aquest suport havia quedat aturat durant més d'un any per motius econòmics i en la recuperació de les ajudes s'han prioritzat grans dependents (grau III). L'ajuda però, està condicionada a sol·licitud d'una plaça a una residència privada.

La congelació de la mesura no va afectar a dependents que ja cobraven una prestació amb anterioritat però, segons la consellera Neus Munté, l'aprovació aquesta setmana d'una moció al parlament sobre dependència, donarà al departament més recursos per destinar-los a noves persones dependents perquè se'n puguin beneficiar.

Actualment, hi ha més de 17.000 persones dependents que estan en llista d'espera per entrar en una residència pública. Per entrar a una de titularitat privada n'hi ha 8.000, segons dades de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). Tot i les xifres, el pressupost destinat a Pevs destinades al pagament d'una plaça a una residència privada s'ha reduït el 35% en només dos anys. Des de l'ACRA han demanat que aquest any es pugui comptar amb un fons extraordinària de 17 milions d'euros per a reborir les Pevs de grau II. Aquesta mesura permetria que 7.000 persones dependents més poguessin accedir a una plaça residencial.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Novembre 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona