Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Cicle de seminaris d’orientació legal en l’àmbit de la dependència

Cicle de seminaris d’orientació legal en l’àmbit de la dependència

Correu electrònic Imprimeix PDF

xarxanet.org. Girona, Manresa, Lleida, Barcelona i Reus acolliran els seminaris dirigits als professionals que atenen a usuaris de la llei de la dependència.

La Taula d’Entitats del Tercer Sector juntament amb la Comissió Mixta del Consell de l’Advocacia de Catalunya i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, han organitzat un cicle de seminaris d’orientació legal en l’àmbit del dret administratiu. Aquests seminaris estan dirigits a professionals que atenen a usuaris de la llei de la dependència.

L’objectiu d’aquests seminaris és proporcionar a aquests col·lectius (tècnics d'entitats socials, treballadors i educadors socials, psicòlegs) coneixements legals bàsics per poder orientar i derivar correctament les persones que atenen, així com les seves famílies, als serveis jurídics corresponents per iniciar la defensa dels seus drets en l’àmbit legal.

 

La temàtica tractarà específicament la Llei 39/2006 i les diferents disposicions reglamentàries que la regulen a Catalunya. S’abordaran qüestions com la utilització de les eines del dret administratiu i l’orientació en relació a l’assistència jurídica gratuïta, o l’aplicació actual de la llei de la dependència.

El primer curs està previst que s’imparteixi el proper 26 de març a Girona; el 29 d’abril a Manresa; el 25 de maig a Lleida; el 25 de juny a Barcelona, mentre que a Reus encara està pendent de data. Tots els cursos se celebraran a la seu del corresponent col·legi d’advocats, excepte a Barcelona, que serà a la seu de la Taula del Tercer Sector (Rocafort, 242). L’horari serà de 16 a 19:30h.

La inscripció és gratuïta, només cal complimentar el formulari.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Juny 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona