Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

Idean un sistema de mensajería instantánea ante incidencias en ayuda a domicilio

Correu electrònic Imprimeix PDF

europapress.es. El Grupo Trevenque ha desarrollado un sistema de mensajería instantánea para dispositivos móviles 'Android' para agilizar la gestión de incidencias en el servicio de ayuda a domicilio, lo que permitirá a los trabajadores sociosanitarios comunicarse con mayor eficacia, mejorando así el cuidado a las personas dependientes.

Se trata de 'Gesad Message', una especie de 'whatsapp' para las empresas del sector de ayuda domiciliaria que ya trabajan con el software de gestión Gesad, informa el Grupo Trevenque en una nota.

La instalación de este sistema permitirá a los coordinadores enviar mensajes instantáneos e individuales o masivos a cualquiera de los auxiliares y/o personas que forman parte del proceso de atención al dependiente, y poder comprobar si han recibido o no dicha información, cuándo la han recibido, si la han leído, si aceptan o rechazan la lectura del mensaje y ponerles una fecha límite para que confirmen la recepción de la orden.

Llegiu-ne més...
 

Els professionals dels serveis socials reclamen compromís polític per aturar la reforma de l’administració local

Correu electrònic Imprimeix PDF

acciosocial.org. Nota de premsa dels Col·legis professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials

  • Treballadors socials, educadors socials, psicòlegs, pedagogs, politòlegs i sociòlegs debaten el 30 de gener a Barcelona sobre ‘El futur dels serveis socials municipals davant la reforma de l’administració local’
  • Prop de 3.000 municipis de tot l’Estat han presentat recurs d’inconstitucionalitat contra la llei del PP per invasió de competències
  • A Catalunya la campanya de mocions d’ajuntaments impulsada pels col·legis professionals compta amb el suport de l’ACM i la FMC

Els professionals de l’àmbit social fan una crida a reforçar el front comú amb els representants polítics contra la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), aprovada pel Govern del PP i pendent d’un recurs de prop 3.000 municipis de tot l’Estat per invasió de competències admès a tràmit pel Tribunal Constitucional. A Catalunya, la campanya impulsada el juliol de 2013 pels col·legis de treballadores socials, educadores socials, psicòlegs, pedagogs, politòlegs i sociòlegs perquè els plens municipals presentessin una moció a favor del manteniment dels serveis socials de proximitat en mans dels municipis i els consells comarcals

Llegiu-ne més...
 

Els pressupostos de la Generalitat són insuficients, segons la Taula del Tercer Sector

Correu electrònic Imprimeix PDF

social.cat. L'entitat reclama millores prioritàries al Departament de Benestar Social i Família per aquest 2015

El Departament de Benestar Social i Família ja ha presentat al Parlament els pressupostos d'aquest 2015, amb èmfasi a l'autonomia personal i discapacitat, la inclusió social i lluita contra la pobresa i l'atenció en la infància i l'adolescència. La Taula del Tercer Sector, però, ja ha respost dient que els pressupostos no són adients a la realitat social actual.

El pressupost de Benestar Social i Família d'aquest 2015 és de 2.012,71 milions d'euros, un 1,7% més alt respecte l'any anterior. Benestar preveu destinar el 49% del pressupost a prestacions de serveis, el 34% a prestacions econòmiques i altres ajuts, un 9% a la cooperació amb ens locals i un 8% a despeses de funcionament.

Llegiu-ne més...
 

ACRA pide que el fondo extraordinario de la Generalitat de Cataluña se destine a los dependientes severos

Correu electrònic Imprimeix PDF

dependenciasocialmedia.com. Los 17 millones de euros previstos de urgencia para los presupuestos del 2015 permitirían dar cobertura a una parte de las 7.000 personas en situación de grado II.

La Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) quiere que el fondo extraordinario de los presupuestos 2015 se destine a la reapertura de las Prestacions Econòmiques Vinculades al Servei (PEVS) de grado II. Esta medida permitiría cubrir la prestación de una parte de las 7.000 personas en situación de dependencia severa que existen en Cataluña y evitar que se queden un año más fuera del sistema de atención a la dependencia. “Desde ACRA celebramos que exista esta aportación y consideramos que los 17 millones de euros tienen que ir a parar a los más necesitados, unos dependientes severos que llevan demasiado tiempo esperando una ayuda que les toca por ley”, ha explicado la presidenta de ACRA, Cinta Pascual.

Llegiu-ne més...
 

Un paso más para la mediación sociosanitaria

Correu electrònic Imprimeix PDF

dependenciasocialmedia.com. La Asociación de Mediadores para los Mayores y su Entorno, AMME, y Grupo Adavir unen sus esfuerzos y establecen líneas de cooperación para mejorar la calidad de vida de las personas mayores institucionalizadas.

Lourdes Rivera García, Directora General de Grupo Adavir y Noemi Peña Guadarrama presidenta de la Asociación de Mediadores para los Mayores y su Entorno (AMME), firman un convenio de colaboración con la finalidad de ofrecer un servicio de mediación externo a todos los usuarios, familiares y profesionales de los centros del Grupo Adavir.

Se pone en marcha así una iniciativa innovadora en el sector a partir de la aplicación de la mediación como método de gestión de los conflictos que afectan a las personas mayores institucionalizadas en relación con sus familias y con las personas que los atienden.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 10 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Juny 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona